Woonruimte combineren met werkruimte, Arnhem.

"Ik denk eraan mijn kantoor buitenshuis op te heffen en een werkruimte/spreekkamer te maken in mijn woning, is dat mogelijk?" Met deze vraag kwam de opdrachtgever bij Zomooj. Dit is een heel mooi voorbeeld van hoe het denken over de ruimte en het 3D visualiseren van mogelijkheden kan bijdragen in een totale besluitvorming over een manier van leven en werken.

Het werd een onderzoek naar de juiste indeling van de woonruimte, waar een verbouwing (verplaatsen van wanden en nieuwe keuken) voor nodig was, de indeling van de werkruimte en het betrekken van de hal. Het werden ook mooie gesprekken over de impact van werken in de woonsfeer, hoe dit te combineren en de mogelijke valkuilen.

Bestaande meubels, voor de opdrachtgever op maat gemaakt door een kunstenaar en dus met emotionele waarde, werden in het onderzoek voor eventueel hergebruik meegenomen.

Uiteindelijk heeft de opdrachtgever de stap gezet om deze verbouwing uit te voeren en de zakelijke werkzaamheden te verplaatsen naar de woning. Na een intensief traject van uitvoering, verandering en loslaten zijn de ruimten nu naar tevredenheid in gebruik.

Client

Combinatie woon- en werkruimte, Arnhem